MeMo kEpAdA SeMuA sTaFf....



Staff Sekalian, 
Perhatian kepada semua staff. Berkuatkuasa pada tahun 2010, syarikat ini akan menguatkuasakan peraturan baru kepada semua staff. Perkara yang digubal adalah seperti berikut:- 

a. PENGANGKUTAN.  
1.Sekiranya anda memandu kereta import, kereta mewah atau kereta Honda contohnya, kami menganggap anda sudah terlalu mewah, jadi tiada kenaikan gaji. 
2.Sekiranya anda memandu kereta yang telah uzur, lebih dari 10 tahun atau menggunakan pengangkutan awam, kami mengandaikan anda mempunyai banyak simpanan, jadi tiada kenaikan gaji. 
3.Sekiranya anda memandu kerata nasional samaada proton atau perodua, kami mengandaikan anda telah berada di level yang sepatutnya, jadi tiada kenaikan gaji.

b. CUTI TAHUNAN. 
 Setiap orang akan mendapat cuti 104 hari dalam setahun dan kebanyakannya ialah hari sabtu dan ahad. 

c. WAKTU LUNCH:  
1) Staff yang kurus akan diberi rehat selama 30 minit. Ini kerana mereka perlu makan lebih untuk kesihatan. 
2) Untuk saiz normal, mereka akan diberi rehat selama 15 minit. Ini kerana mereka sedang elok dan cuma perlu mengambil makanan secara stabil. 
3) Untuk mereka yang gemuk, mereka akan diberi rehat selama 5 minit sahaja. Ini kerana mereka cuma perlu makan pil dan susu atau teh untuk menguruskan badan. 

d. CUTI SAKIT: 
Mulai 2009  kami tidak lagi mengiktiraf sijil sakit dari Doktor ini kerana sekiranya anda mampu pergi ke Klinik untuk dapatkan MC, anda tentu boleh pergi kerja juga.

e. PENGGUNAAN TANDAS:  
Kami mendapat aduan ramai staff yang mengambil masa terlalu lama di dalam tandas. Mulai tahun 2009 setiap seorang hanya boleh menggunakan tandas selama 5 minit sahaja. Sekiranya lebih dari 5 minit secara automatiknya tandas akan di pam, tisu akan stuck, pintu akan terbuka dan kemera akan menyala.Sekiranya lebih dari 2 kali gambar anda dirakam, kami akan menampal gambar anda di notis board di bawah korum 'staff sembelit'.

f. PEMBEDAHAN: 
Selagi anda menjadi staff di sini, kami tidak membenarkan anda melakukan sebarang pembedahan. Jangan cuba mengeluarkan apa-apa saja organ dari dalam badan anda kerana kami mengambil anda bekerja kerana anda mempunyai organ yang cukup. Sekiranya tidak, ini bermakna anda telah melanggar kontrak. 

g. PENGGUNAAN INTERNET  
Segala penggunaan internet atas urusan peribadi seperti membaca e-mail, chatting dan games akan dikenakan bayaran RM2.00 sejam (sama seperti harga pasaran). Bayaran ini akan ditolak dari gaji anda.  Sebagai permulaan, 73% staff di sini tidak akan mendapat gaji selama 3 bulan, ini kerana harga penggunaan internet sahaja telah melebihi 3 bulan gaji mereka. 


Terima kasih kerana masih setia berkhidmat di syarikat ini. Kami akan cuba memberikan perkhidmatan yang terbaik. Sebarang pertanyaan, komen, aduan, kekecewaan, sakit hati, bantahan, maki hamun, caci nista boleh disalurkan ke tempat lain. 


Sekian, terima kasih. 

14 comments:

♥ Ummi Hanie ♥ said...

ehhh..ni notis betoi ke lawak2 jer ? :)

Mudah,Murah,Cantik!!!

tuan tanah said...

hehehe... lawak jerla.. saja boring2 tak tau nak buat pe.. ;-)

Jijahh @ f.k said...

hahaha keje salah .. tak keje salah ... leje sendiri :-? .. mmm

nurarinab said...

hahaha...klakalah..

Uruchimaru @ kf said...

hee..mcm betul aje..!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

alamak cmni leh bangkapsi..kuikui

Anonymous said...

hahaha... mcm betul pun ada kan??? klu lah kat jabatan kita buat peraturan cam ni...teruk la kita.. hahaha..alamatnya tak dpt gaji smpai bila2..

hans said...

tq sudi follow blog den tapi mana jumpa blog den sis?

selamat menanti naga melintasi rumah anda

DDrfauziah said...

Salam perkenalan.
Cuti2 ni Kak G saja la jalan2. Sambil tu, singgah2 juga, & baca paparan ... rasa elok jika boleh berkawan kan?

zaidah said...

klu ade company mcm nie...alamat matilah zai...tak leh hidup ngan bebasnyer sebab semua kena ade peraturan dahj macam robot atau mesin plak...

ASaDa RyutaRo said...

heh! x sanggup la aku nak keja klu camni..

snow white said...

hehehehe...klu mcm ni keja sndiri lg bagus.. kan3...

ina said...

bukan setakat tak leh keje kat sini, gomen pun tak kasi operasi...hahaha.. kita wat opis sendiri la ek..undang2 sendiri.nak minum pegi sesuka ati...huhu

rossoneri said...

heheheh, mmg xada sape2 keje la jawabnyaaa

Post a Comment