SaHaBaTkU pErGi MeNiNgGaLkAn oFiSs....

:: EyZa n AzZa ::

ermmmm..entah dari mana nak aku mulakan cerita kisah kwn aku ni... kawan yg paling rapat dengan aku dlm ofis. tp itu dulu...skg dia dah tinggalkan aku...pergi jauh dari aku..hehehe..jng salah faham...dia bkn pergi meninggalkan aku terus...cuma pergi jauh jer.. merantau ke sabah..untuk menemani suaminya disana.. huhuhu..betul2 rasa kehilangan... dialah peneman aku masa mkn n teman aku kemana saja aku nk pergi..dia kwn terlalu baik bg aku..dia juga bnyak bantu aku.. tq so much friend..

mula2 aku nk perkenalkan namanya.... namanya IZAZILA BT ANI. sedapkan nama tu..kami semua pangil dia eyza.. dia seorang yg ceria dan suka buat lawak.. tak kering gusi kami dibuatnya bila dia buat lawak... klu korang tngok wajahnya, nampak seperti seorg yg seriuskan... tp bg kami tngok muka dia dah cukup buat kami ketawa.... hahahaha.. sory eyza, sebenarnya kami semua rindukan eyza... setelah eyza berhenti kerja,semua org dlm ofis jadi serius, dah tak ada lagi lawak jenaka. ofis kita dah tak semeriah dulu...jadi sunyi sepi..aqil n amar pun skg dah tak banyak ckp... biasa la dah eyza tak ada... klu tak eyza la mangsa diaorg utk di buli... diaorg semua mesti rindukan eyza jugak... hehehehe....

opsss...aku ni dah melencong, aku buat entry ni bkn nk cerita eyza buat lawak.... sebenarnya aku nak cerita pada korang semua pasal pic kat atas tu.. gambar ni kami tangkap masa eyza last day dngan aku n kami semualah.. pic ni kami ambik kat pizza... watie yg belanja sempena last day eyza kerja bersama kami.. apapun thanks dulu kat watie sb sudi belanja kami mkn pizza..ari tu tak sempat nk ucap.. hehehe,teruk kan aku.. ok berbalik pada citer td, dah la ari last day eyza kerja..hphone eyza pulak hilang.... lagi lah sedih kwn aku sorang ni.. mau tak sedih hphone tu baru seminggu je dia beli, tetiba jer hilang.. kami pun tak tahu nk cari kat mn lagi.. mcm2 usaha dah kami buat..termasuk jumpa bomoh..hehehe, kami bkn nk percaya sngat kat bomoh,tp sekadar usaha jer tau... bomoh kata hphone kwn aku tu org tak ambik cuma jatuh terselit..hphone eyza hilang lepas kami keluar mkn pizza.. kat manalah kami nk cari,dah merata tempat kami cari tp smpai skg tak jumpa2 lagi... kesian kan kat eyza... pada sesiapa yang terjumpa hphone sony bg lah balik kat kwn aku ni sblm dia berangkat pergi sabah..tu pun klu korang terjumpa..hehehe (x masuk akalkan korang nk jumpa,ilang kat ner pun x tau)....

Oklah, dah panjang berjela dah aku tulis...Korang pun dah jemu nk membacanya... Di sini aku nk ucapkan GOOD BYE kat my best friend aku.. Azza harap eyza tak lupa azza n kami semua kat sini.. Take care.. Klu blk kg tu jng lupa dtg la ofis kita n jng lupa jugak bw buaah tngan dr sabah... hehehe, sempat lagi aku ni... Org sedih2 blh minta buah tangan... Doa utk kamu sahabat :-

Ya Allah
panjangkanlah umur sahabatku Kurniakanlah
kesihatan yang baik padanya,terangi hatinya
dengan nur pancaran iman.Tetapkanlah hatinya,
perluaskanlahrezekinya, dekatknlah hatinya
kepada kebaikan,jauhkanlah hatinya pada kejahatan,
tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia
dan akhirat

Ya Muhaimin
jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati
seseorang yang hatinya
tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang
cinta nafsu?Jagalah hatinya agar tidak berpaling
daripadamelabuhkan hatinya pada hatiMu.jika dia
rindu,rindukanlah dia
pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah
Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu
jika kau halalkan aku merindui sahabatku,janganlah
aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada
cinta hakiki,rindu abadi dan kasih sejati hanya
untukMu

Ya Allah…
kurniakanlah sahabatku kesenangan,ketenangan,
kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak

AMIN YA RABBAL A'ALAMIN



14 comments:

e. indah said...

so sweet ...aku sure kwn kamu tue pun beruntung ader kwn mcm kamu ..
: )

snow white said...

itulah yg dia selalu ckp kat aku... hehehe

Billet-DOux said...

Amiin.. saya lom ada best fwen lagi.. huhu. pape pon. life must go on. dare to be alone. aching!

ina said...

mmg seronok ada best fren mcm tu.sy ada sowang je..dah berpuluh tahun terpisah tp masih ttp bersama dari jauh.

snow,azza tu dok kat sini ke.mcm kenal la.

neway hepi to see my fren also hepi

ina said...

billet doux,kita kawan nak..

snow white said...

hai ina.... nape, ina kenal ke azza?? penah jumpa ke? kat ner??

nurqaseh said...

cepat nyanyi..bertemu dan berpisah adat manusia biasa, ilang dimata tpi dihati tidak lupa..lalalala~~~ (- -")

s y i e r a said...

besfren ouh (:

Snowwhite Zone said...

snow, jgn la sedih.. bukan jauh sgt dia g pun, g sabah je... still leh jumpa lg kan?

snow white said...

betul kata snowwhite...tp tu la kan, bila pulak blh jumpa... maybe 1 thn sekali jer... huhuhu..

Syafiq Kadiran said...

sweet sangat...
beruntung d ade kawan cam awak...
jao2 pon, dekat di hati kn...hihihi

snow white said...

yer... mcm semua org ckp jauh di mata dekat dihati.. hehehe jiwang la pulak aku ni.. ;-)

zulkbo said...

friendship forever..
selalunya masa mencemburui kita
dengan pelbagai komitment..tapi bila berjauhan akan lebih mengeratkan..insyaallah..

snow white said...

betol3... ;-)

Post a Comment