Aku Kena Tag Oleh Matdin

First time aku kena tag...itupun dari matdin..  aku sebenarnya bukannya rajin sngat... eh2..silap.. aku sebenarnya sibuk sangat bulan nie..
yalah kena uruskan student nak exam... 
kena p hantar kertas soalan dari dewan ke dewan..tapi tak palah..aku luangkan sikit masa aku utk jawap tag dr matdin nie.....hehehe
1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.
Selongkar punya selongkar...pic tu masih x jumpa2 lg.. al maklumlah dlm laptop aku ni pic bukannya banyak sangat...biasa la..aku hnya pakai laptop hp mini (pink) jer..mana la boleh simpan pic banyak2..nanti berat. itu yg orang selalu cakap....hehehe. yg ada dalam laptop aku ni hanya pic aku jer...jap tak abis lg ni aku selongkar..sikit je lg...hehehe... hah..jumpa pun.. tu pun 3 jer..tak pa kan... jeng3....
Kereta kesayangan ku..hehehe.. kereta ni baru 2 tahun aku beli.. punya exited nak beli, kerja 3 bulan aku dah bawa keluar kereta.. ramai la jugak yang jeles..hehehe, ada aku kisah. masa aku booking kereta ni..yg sebenarnya aku baru nk ambik lesen.. cuba korang tngok 'P' terpampang besar di kereta ku... hehehe....skg aku dah tak pakai 'P' lg....dah bebas. ermmmm...ngan keta nie lah aku pergi kerja smpai skg..'AKU SYG DIA'.. 
Kisah pic nie....'Bukit Bendera'. Bila sebut bukit bendera, aku blh bayangkan..
betapa takutnya nak smpai ke kemuncaknya... nie lah first time aku naik ke bukit bendera.. nk boleh smpai ke ats, jenuh berdoa...harap2 kereta api tu tak turun balik....
punyalah gayat tuhan saja yg tahu.. dah la terpaksa bersesak2 dlm kereta api tu...
tmpat duduk pun terhad...kesian aku tngok org yg bw ank2 kecil.. dah la panas.... 
tu bila nk naik laa... tp bila dah smpai kat ats rasa mcm tak nk turun..syok giler... 
suasana yg nyaman n sejuk jer mata memandang...
 tp..hehehe ada tp lg.... berapa banyak tp laa.... 
tp aku berharap, nielah kali pertama dan terakhir aku naik ke bukit bendera...
klu korang nak tahu kenapa.... tnyalah pada yg tahu dan yang 
pernah naik smpai ke atas...hehehe
Sekarang kisah 'Buah Hatiku'..... untuk pengetahuan korang..
aku berblogwalking ngan hp mini nie lah.
'Dia' sentiasa bersama aku kemana saja ku pergi... 
'Dia' muncul dalam hidupku tahun lepas sempena Besday aku yang Ke-?..
apa pun thanks pada yang tersayang 'BB'... kerana bagi hadiah yang ciut miut nie...
i like pink.. aku suka sangat... hehehe, nk tanya siap2.. 
thn nie nak bagi hadiah apa pulak???? jangan mare....huhuhu


Untuk memenuhi syarat keempat, aku nak tag 8 orang yang selalu
 jenguk blog aku haha.... yang tak kena tag jangan terasa ye sebab aku main pilih je ni. Dah tak tahu sangat nak pilih ni hehe...ok dah siap..aku nk keluar hantar kertas soalan dulu..bye...cau cin cau...
padin

belladiea

ohdawie

Zilajai

Badboy

juan

daniaadam

dahlia

3 comments:

Azizuan Aziz said...

ada sorang dah tag menda ni gak..tapi tak buat2 lagi..maleh la..haha

DaHLia said...

sis dah buat daaa sebelum matdin lagi...hehehe

thanks :)

M!Er4N said...

da penah buat tag nie..hehhe..mmg best :)

Post a Comment