Binatang Apa Yang Paling Korang Geli??

Assalamualaikum semua....hari nie Snow White nak kongsi dengan korang semua binatang apa yang paling Snow White takutkan...hehehe, kali nie pecah la rahsia. Bila dah korang tahu, jangan pulak korang cuba usik yer...boleh sakit jantung..Setiap orang berbeza...ada yang takutkan katak, ular, tikus, ulat, biawak dan kucing..hehehe, ada ke kat sini yang takutkan Kucing??? kalau ada tak kisah la..sb itu normal. Bagi aku, binatang yang paling dan sangat-sangat ku takut adalah LINTAH.. jangan gelak pulak.. eeeeiiii...sebut pun aku dah geli geleman. Kalau jumpa terlompat la aku.. :-)

Bila sebut jer LINTAH aku dah boleh bayang dan kalau duk depan mata dah lama aku cabut lari.. Bagi aku, lintah tu cukup menggelikan..tambah2 kalau lintah kerbau.. Dah la hisap darah kuat. Kalau dia dah melekat kat kaki kita, punya la susah nak buang... Tahap ketakutan aku pada LINTAH dah tak dapat dibendung lagi...hehehehe mcm nak buat karangan la pulak.. tapi aku serius nie, punya aku takut kat binatang tu..aku tengok gambar dia pun tak boleh. Aku ingat lagi,masa aku baca buku mustika..dalam buku tu ada la gambar lintah...bila buka page bahagian gambar tu..apa lagi..menjerit la aku..sampai satu ofis terkejut dengan jeritan aku tu...buat malu muka aku jer.. semua kawan2 gelakkan aku..last sekali buku tu aku buang terus walaupun aku baru beli dan tak habis lagi baca...sampai sekarang aku dah tak beli buku mustika..

Sekarang macam-macam dah aku dengar pasal lintah nie...lagi la buat aku takut. Aku pernah terima emil pasal lintah dalam kangkong..korang pasti pernah dengar pasal cerita ni kan.. lintah dalam kangkung?? cuba korang bayangkan...seorang kanak-kanak memakan kangkung tersebut dan lintah tu membiak dalam ususnya.Akhirnya anak kecil malang itupun meninggal dunia. setelah dikaji, ternyata lintah itu sebelumnya berada di dalam batang kangkung yang besar. Memang, untuk penggemar kangkung cos yang paling enak adalah batangnya. Lintah yang berada di dalam batang kangkung itu tidak akan mati walau dimasak selama manapun, apa lagi untuk kangkung cos proses memasak tidak terlalu lama untuk menghasilkan rasa kangkung yang sedap. Lintah hanya akan mati jika dibakar.Di dalam usus anak tadi, lintah yang hanya dalam 1 ke 2 hari berkembang biak dengan cepatnya kerana menghuni didalam tubuh dan terus menghisap darah yang ada, doktor juga menjadi bingung, bagaimana nak matikan/membersih kan lintah yang telah banyak dari dalam usus anak malang itu. Disebab itu lah..takut aku pada lintah makin menjadi-jadi..dan kangkong sayur kegemaran aku tu pun, aku dah tak makan sampai sekarang..hehehe.. Korang pulak, binatang apa yang paling korang geli??? Dan kenapa korang geli sangat ngan binatang tu???. hehehe..Jom kita kongsi disini.

Maaf kerana tak letak gambar lintah..hehehe...
sebab aku tak boleh tengok..jika letak aku tak buka dah blog ni

48 comments:

Sky0ne said...

kebetulan plak crite pasal binatang jgk...hehe

salam singgah dari http://sembangbincang.blogspot.com

shafiq said...

dulu takut lipas, sekarang dah xde kot binatang yang takut..huhu..


My latest entry : Fakta Tentang Sperma !

snow white said...

shafiq : dulu takut lipas..skg takut hantu ek..?? hehehehe :-)

Miss Annaz said...

paling takut lintah darat

p/s : singgah le...

snow white said...

Miss annaz : hehehe..lintah darat lagi la bahaya kan..huhu :-)

hani said...

akak paling takut katak..dulu dan selama2nya..he3

snow white said...

hani : katak.???? eeeiiiii...takut gak :-)

padin said...

ehem22 takut dengan geli perkara yang sama ker? hehe bagi aku, banyak je binatang yang aku tak berkenan..

1.binatang berlendir - katak, siput, lintah, ular

2. KUCING yang suka mintak2 makanan sambil terjah pinggan!!ait, cilakak betol..

tp tu kategori tak berkenan.. kalau kategori TAKUT, = anjing wakaka panjang komen jugak walaupun jawapan dia seekor anjing je

ApekxHensem™ said...

apek takut katak kuikuikui

snow white said...

padin : ko memang la... anjing ko takut?? aku rasa cam tak caye la pulak...hehehe :-)

Apek : ko pun takut katak jugak...nape ek?? nasib aku tak letak pic katak kat sini..hehehe, sebab aku pun takut gak.. :-)

vanilla popsicle said...
This comment has been removed by the author.
vanilla popsicle said...

geli dengan katak. hehe. tak takut, cuma geli. salamander pun. isk meremang bulu roma taip nama tu. haha :D

snow white said...

vanilla : eeeiiii..gelinya :-)

saya_arief said...

paling takot...
erm..
xde ag kowt..
except rimau, singe, dan teman2..

snow white said...

saya_arief : hehehe..elok la tu.. klu blh buat teman lg elok.. hahaha :-)

Nuraisyyah said...

aisya xske tikus+hamster+n sgale adek beradek tikus..gellllliiiiiiieeeeeee..lg2 tikus yg baru lahir..yarkkkk..tp xde la benci makhlok ALLAH yg cumel 2..juz geli jerk..heheheh..

reen_sofee said...

byk binatang takut.
tapi tak laa sampai tak leh tgk lgsung.
hehehe
lipas pon takut gak!
hahaha

snow white said...

Nuraisyyah : kalau macam tu aisyyah kena bela kucing la..bg dia tangkap semua tikus2 yg ada kat dapur tu...hehehe.. :-)

sUfFeR8zInE said...

saya takut binatang yg snow white takut :P


sufferedgezine.blogspot.com

snow white said...

suffer8zine : hehehehe..mana boleh tiru... :-) sama la kita yer..

snow white said...

cicak pun ko takut.. dia gigit tak mati pun..hehehe. lawak jer. normal la tu..aku pun takut gak kat singa..hah yg tu sekali dia baham..x dan nk mengucap..hehehe

budak hitam said...

hihi.. sm la.. geli kt binatang tu jgk.. penah skali dulu ms skolah kna berenang dlm lumpur.. binatang tu melekat kt blkg.. ms tu dlm toilet.. suh org buang xda sapa berani.. ngeri igtkn blk..

snow white said...

budak hitam : eeeeiii..boleh bayang cam ner. pastu buat cam ner nk buang? tak sanggup ku... ;-)

M!Er4N said...

takut ular..geli dan menakutkan..ahahha

snow white said...

m!er4n : mak ooiiii..gelinya :-)

LaNuNsepet said...

aku takut manusia berhati binatang... he3.. nnt aku bg lagi sekali email lintah kat ko he3..

takut mst lar ular.. bahaya tu..

aku rase ko kene wat tajuk binatang ape yag korang geli baru sesuai...tul tak?

Alyssa Villamor said...

tak takut kat binatang sgt, sbb tau yg meke pun takut kat kite gak..
tapi sy takut tgk darah n badut! huhu

zulkbo said...

salam snow white..
lambat sket sampai
almaklum sibuk kerja
TAKUT LINTAH erkk?
alaaaa..cian mucuk2
biasa dah pompuan cantik
dan manja mesti geli
sebenarnya..
so far binatang
paling saya takut
adalah ULAQ...
fobia sbb memandangkan
binatang ni tak bagi signal nak
patuk orang..alamakkk takutnya
tapi tidaklah sampai nak tengok
gambar pun tak boleh..he he he

CikGadis said...

lintah xgeli pun lalala <--brlagak gler

tp sy takot n geli sgt kt ULAR, CICAK, LIPAS, BIAWAK...!

eee. tlong larh. kalo nmpk cicak kt dinding tue pndang sbelah mata jer. geli sgt.

TTT said...

kite geli ngan lipas lipan lintah ulat bulu..byk lagi!
ekekekek
takot!

Syahrul Iman said...

geli dgn lipas yg selalu merayap kat badan time tgh tido..haha

snow white said...

lanun : nanti aku tukar ek...betol jugak tu..hehehe

Alyssa : takut badut???? hehehe..first time snow white dengar org takut badut..:-)

snow white said...

zulkbo : hehehehe...macam perli jer :-)

cik gadis : amboi berani nyer dia...hehehe.. oooo, takut cicak rupanya...tp sekurang-kurangnya boleh jugak tngok sebelah mata.. :-)

snow white said...

TTT : sama la kita takut binatang lembik...huhuhu

Shahrul Iman : orang laki takut lipas...hehehe, boleh tahan gak tu :-)

padin said...

penah kena kejo dgn anjing beso kak! seriau bile nengok 'dia' jelir lidah, menitis2 air liur dia, wakakakaka

CiK EdiToR said...

lintah xtkut..tp klu nk wt ubt suh dia hisp drh..100 kali fikir..geli..tp linth ni pun memilih gak..klu sapa ada AIDS dia xnk hisap..xtau npe..

binatng yg sy tkut?? anjing kot..prnh gak kena legan..kdg tu bla lalu kt rumh org yg bela anjing, kta lalu bla disergahnya, kot ye pun nak ckp hello, sopan la cikit..hampeh tol, wat tkejut je.

binatng pling tkut,rupa mnusia tp sbnrnya binatang..binatng yg berbahaya tkut ar..tp tgk ok je..

snow white said...

Padin : hahahaha..kau penah kena ligan ngan anjing. ko buat pe kat dia..hehehe ko nie.. :-)

cik Editor : ok lah tu boleh fikir 100 kali..kalau mau snow white..tak fikir dah, kira nak cabut lari jer... hahahaha...

uncle said...

uncle takut ular..jgn sesaper lepas ni letak gambar ular dalam blog..mmg sampai mati uncle takkan singgah hahahahah..nak tgk pun uncle geli apatah lagi nak pegangg makkk iii dah terasa geli geleman nihhhh eiiiiiiiii

ASSOYFINGER67 said...

salam...Lintah,ular,katak,pacat

hentakbelipat said...

aku anti lipas!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ASaDa RyutaRo said...

mak aih.. biar betik lintah tu hisap darah dari usus budak tu..

pehh.. menakutkan.. kena bersih betul2 la kangkung tu sebelum mkn..

err.. macam takde plak haiwan yg nak d gelikan. cacing? buat mainan time mancing ade la.. heee :P

geli kat nyah je la kot. hahaha

snow white said...

uncle : ermmmm..takut ular rupanya..hehehe :-)

Assofinger : sama la kita.. :-)

hentakbelipat : ermmm...

Asada Ryutaro: yap..betol tu.. ini kisah benar. :-)

Jijahh @ f.k said...

mm jijah paling geli pacat bukit, yg kaler dia hijau berbelang belang n badan dia berbuluu ... ni gara gara khinzir turun dari bukit la ni .. tinggal pacat kat belakang umah .. jijah lak suka buat ujikaji ni .. pi teropong ngan kanta pembesar .. ambik kooo ... sampai skang ni gelii .. yg lain takde ah rasanya ...

snow white said...

Jijahh : eeeiiiiii..gelinya :-)

Misz_zana'85 said...

Takut kucing..erk..geli kucing kot..lg2 ekor dia tu..euwww!!

-wah, sanggup buang buku sbb pic je..hihi

ada satu cerita saje nk kongsi. ada sekawan perempuan ni, p mandi air terjun. salah sorang bawa bf sekali. lepas tu tym nk balik tu, tgh tukar baju ade la pacat kot bukan lintah duk hsap darah kat dada sorang girl ni. jerit2 la minah ni dlm keadaan xpakai baju lagi dia minta member tolong buang. sume plak penakut. akhirnya minah ni p ke bf member dia. guess what? mesti la laki tu xnak buang. kat situ kan. sadis giler. akhirnya dia buang sendiri guna kayu. ini kisah benar. member y citer. on d way balik sume diam dlm kereta.
dgr cite, y minah kena pacat tu couple ngn mamat tu dah skang. haha.

panjang la plak komen. peace ;p

snow white said...

Misz_zana'85 : yap..takut punya pasal...oooo..takut kucing. first time sw dngar..hehehe. pasal citer kwn awk tu nk tergelak pun ada... disebabkan takut,perasaan malu hilang...betol tak?? :-)

aly said...

pacat?
eiii geli, tapi alhamdulillah..xpenah lagii kena.
sy geli kucing n labah-labah.
ade citer pasal labah-labah tu.
dulu masa skolah rendah, tgh beli askem, ade labah-labah kat tudung.ape lagi, menjerit la.budak kecik kan.pakcik yang jual askem dgn sorg kawan sy tlg halau labah-labah tu.labahlabah tu yg jenis badan dia besar, kaki dia halus.trauma gak beberapa hari xboleh tgk labah-labah.yg kecik pun xboleh.
citer pasal kucing ni.tiap kali makan kat kedai,misti ada kucing dok meow-meow mintak makan.dan kucing tu akan meow kat sy je.takde pun pegi kat orang lain.cam tau je kucing tu yg sy geli kat dia.
itu je lah citer.terlebih panjang lak komen.heehe

snow white said...

aly : hehehehehe.. :-)

Post a Comment