Blog Ke Wordpress


Apa pendapat korang, Snow White nak bertukar ke Dot Com?? Sebenarnya dah lebih setahun Snow White Berblogging.. Snow White pun teringin jugak nak belajar cara menggunakan Wordpress.. Dengar kata Wordpress nie susah. Betol ke? Ada jugak yang kata senang. Betol ke? So, Snow White ingat nak tukar laa. Macam mana, korang setuju tak?? Kalau korang tahu sikit atau banyak tentang Wordpress, kongsilah dengan Snow White.

Kalau Snow White tukar ke Wordpress, Snow White akan guna http://tieyhaza.com. Tapi Blog nie masih lagi wujud cuma tiada lagi entry baru selepas bertukar kepada Wordpress. Snow White hargai sangat pada teman-teman yang selalu tinggalkan komen dan jejak di blog Snow White nie. Snow White hargai juga kepada followers Snow White. Tanpa anda semua, siapalah Snow White.

12 comments:

Faheem Jr said...

Tahniah pada SW kerana nak bertukar..kalau nak bawak semua entri lama dan follower tu pun boleh.. :)

www.cikmin.com

akuvision said...

try dulu free wordpress untuk test power

snow white said...

Ye ke cikmin..Boleh ajar tak?? bagi YM ke...?

Ummi Hanie said...

salam snow..

lama xjenguk cni..snow pun lama xjenguk blog kite kan? :)

erm...wp ni mula2 nmpk susah sbb xbiasa..x adapt lg kata org..tp bila dah beramah mesra,ia lg best dari blogspot

cni ada link utk belajar WP;

Panduan Membina Blog Wordpress

Selamat mencuba !

kopipes link tu k utk paparan lebih besar

aisyah.azhar said...

alah...bru nak ckp ade tag..hum....dah pindah?

TTT said...

SW!
TTT pakai wordpress sbb
kite leh pakai subdomain..kalau sw nak buat byk2 blog under 1 nama.com

contoh blog TTT
porttuantanah.com/blog

TTT nak bukak lagi satu blog
porttuantanah.com/magazine..

so sw still boleh pakai nama yg sama..n buat byk2 blog

tu salah satu kelebihan self hosted wordpress account.

Banyak lagi kelebihan.. SW leh belajar lagi tgk tutorial wordpress.

Goodluck!!

ASSOYFINGER67 said...

salam...Jangan Snow White nnt kalau kao dah kaya...kao akan tinggalkan aku...Tukar passpot dah ler...buatapa tukar apatu..com hehehe...
Snow White...apapunmesti cuba benda baru kalau nak maju..apapun aku doakan kao berjaya dalam apa yang kao buat....all the best..smile always!!!

Nine said...

Salam SW, serius WP mmg best, sekali guna mmg rasa feel terus hehe..Nine rasa WP hosting lagi senang..:)

** a i l y ** said...

aily pun cam nk tukar domain kpd (.com)

tapi follower 600 tu hilang ke tak ek? konpius nyerr..

akak tahu ke? ajarlah..

snow white said...

aily : akak pun budak baru nak belajar...hehehe. jom kita belajar sama-sama.. tapi cikmin kata, kita boleh bawak semua entry lama dan followers sekali..

zulkbo said...

salam..
tahniah
moga tercapai
hajat di hati

Snowwhite Zone said...

snow white: anis ada wordpress jugak. tp jrg udate sbb mcm susah je... tp yg best tu, mn2 n3 yg nak diprivatekan pun blh.. tu je kelebihan nyer

Post a Comment