KeNaLi BuAh HaTiKu..

Entry kali nie..aku nak bercerita pasal 'Buah Hatiku'...My Pesona..hehehe.Inilah dia 'Buah Hatiku' yang aku maksudkan...cantik tak?? bukan sesiapa ek..Kereta inilah yang banyak membantu aku dalam pergerakan untuk kesana kemari dan yang penting, yang selalu ku bawa untuk pergi kerja dan balik kerja...Tanpa 'Buah Hatiku' nie..aku pun pening kepala..sebab duk fikir,sapa la nak hantar ku pergi kerja..pastu macam menyusahkan orang la pulak....

Nape ek aku pilih kerata keluaran Proton bukan Produa?? sebabnya dia cantik la...korang pun...Tak adalah, Produa pun cantik gak...korang perasan tak kat tepi kereta aku tu.. Nampak tak Myvi putih tu..hah.tu kereta ayah aku... itulah salah satu sebabnya aku pilih Pesona. Ayah aku dah pakai Myvi..takkan aku pun nk ambik Myvi jugak kan... Biarlah ada kelainan orang kata..hehehe...kereta sebenarnya ibarat 'kaki' bagi semua orang..betol ke?? Terutama bagi orang yang berkerjaya dan berkeluarga..kan2..??

Walaupun kereta nie agak murah...hehehe murah ke?? agak  mahal la jugak. Tetapi kesedapan semasa pemanduannya tak terkata. memang best!! Terutamanya bila berjalan jauh, aku kan orang 'kelate'....Perlis ke Kelate...jauh oooo... memang puas hati lah aku beli kereta nie. Tapi tu lah, cost untuk menyara kereta nie..nak isi minyak sakit sikit. Bukan apa, kereta nie telan minyak kuat sikit, dulu 'dia' tak mcm nie masa mula-mula beli...hehehe..bukan salah kerata aku pun....semua nie salah aku jugak sebab tukar sport rim 17 Maybe berat sikit kot..sebab tu makan minyak.hehehe Janji aku puas hati dan sanggup jaga 'dia'....kan..kan.

Kalau korang nak tahu..aku cuma ada lesen kereta jer..aku tak ada lesen motor. Aku pun tak heran aku tak ada lesen motor sebab rumah aku memang tak ada motor. Itupun ada sejarahnya. Ada seorang insan nie...Melarang aku sama sekali dari bawak motor, lantas mengambil lesen pun tak boleh. maybe dia sayang kat aku kot..hehehe..Larangan itu berpunca dari risiko membawa motor itu sendiri.. Insan nie pernah cakap kat aku, bawak motor nie membunuh diri, betol ke?? Tak kira kita bawak betol ke..salah ke..dua-dua sama.Kita bawak cermat pun kita boleh kena lenyek dengan kereta atau lori..Kita bawak tak cermat apatah lagi. Mungkin justifikasi itu boleh di pertikaikan, tetapi aku terima kerana aku setuju. Korang tak terima lantak korang laa...hahahaha... Secara peribadi aku akui, aku dah 2 tahun memiliki lesen kereta, dan aku bersyukur kerana tidak memiliki lesen motor. Ini kerana aku bukanlah pemandu kereta yang cermat sangat. Hampir-hampir eksiden dah berapa kali. Agaknya kalau aku bawak motor dah lama arwah kot....hehehe .Kepada sesiapa yang bawak motor tu aku harap berhati-hatilah di jalan raya. Ingatlah orang tersayang....

15 comments:

TTT said...

amboi SW..bergaya sakan u dgn kete pesona tu..hehe..
bagi i je la boleh? u amik BB dah cukup..ekekek..

snow white said...

BB buah hati pengarang jantung..,dah jadi milik SW dah...keta ni buah hati ke dua..hehehe.. mn boleh bagi buah hati kita kat orang.. nanti SW beli lain kat TTT ek..

Rara said...

bila nak bawak i jalan-jalan? heee tahniah dah ada aset sendiri :) jaga elok-elok. i selalu tengok kecuaian driver perempuan dimana masa nak start enjin kereta, pintu dibiar terbuka dan handbag dekat seat sebelah. hish. ingat tau. masuk kereta terus tutup pintu and lock then baru start, beberapa saat je tak bernafas, lepas tu okay lah :D heee.

snow white said...

thanks rara sayang atas nasihat untuk SW supaya lebih berhati-hati lagi.. rara memang best la.. nak pergi jalan2?? bagi alamat..sw pergi ambik kat rumah.. kita pergi shooping.. hehehe

zulkbo said...

salam sNOW..
di perhati2kan
nampak gayanya
cantik tuannya
dari kereta..la la la
proton pun hebat
enjin jenis baru
sport rim saya tabik
cantikk..
lesen motor..janganlah
nanti jatuh calar
lak muka cantik..
he he..adios..tahniah
pandai jaga keta..
sok dah kawin
pandailah jaga hubby erk?

snow white said...

wasalam zulkbo..thanks.. amboi puji sakan.. keta tu nmapak elok la sebab baru basuh..hehehe..

.::WaNiE::. said...

suka persona elegance yg baru tu

rasa cam nak sambar gak taun depan huhuhuhu

snow white said...

sambar jer..lagipun murah jer kan.. harganya lebih kurang sama ngan keta SW naik sekarang.. SW pun bkenan gak pesona elegen...nampak menarik.andai lah blh tukar.hehehe. wanie beli pesona elegen..pastu kita tukar dua nk??? hehehehe..

** a i l y ** said...

kak azza! cepat bawak aily g jalan-jalan! heheehe

snow white said...

jom..cakap jer nak pergi mana.. hehehehe..

CikGadis said...

amboi. besar nya umah :)

snow white said...

laa...cik gadis nampak rumah dulu bkn nyer keta akak...hehehe. kalau sudi datang la umah akak.. dekat jer kan..Taman Pekeliling tu jer..hehehe. nak makan laksa bg tau la ek..nanti akak pergi ambik kat rumah...hehehe

ZilaJai said...

yuuuhuuuuu....ooo...buah hati yer...dh tu xreti2 nk heret buah hati mai umh akak ni ha...???

ASSOYFINGER67 said...

Salam...saja nak tanya?Selalu ke terantuk kepala bila masuk keta buah ati pengarang jantung kao tu...Apapun Pesona memang best...macam tengok kao juge...aku terpesona melihat pesona kao...yang dipandu oleh gadis yang mempersonakan di hadapan rumah di Taman Pesona...sangat bergaya...bergaya...lalut akunie...tapi kenape tak pakai baju putih,,,sesuai dgn kao Snow White my 1st folwrs..ok chaos nnt aku punya kamen nie buat kau terpesona...Drive safe and steady!

snow white said...

zilajai : Bukan tak mau p penang. masa tak mengizinkan. k.la la mai perlis. huhuhu

Assoyfinger : komen mu memang mempersonakan aku..hehehe

Post a Comment