SnowWhite Nak Tanya!!!!

klik untuk lihat dng lebih jelas

Salam pada semua kawan-kawan snowwhite. Snowwhite nak tanya, kenapa Nuffnang snowwhite tak sama macam orang lain. Maksudnya, apa maksud pendapatan terumpuk dan pendapatan meter. Snowwhite ada terbaca entri dari blog Jiwa Kacau mengenai nuffnang dan dia kata..

Ok kepade Newbie ni Newbie nak bagi tau sikit beza antare Buffered Earnings dan Campaign biase Nuffnang… Buffered Earning ade expert2 cakap yang advertiser akan beli kite blog untok dieorang boh iklan yang lebih kurang same dengan Campaign biase… Beze die mudah je.. Kalo macam blog aku ni Campaingn biase ni ade time pukol 11 sampai pukol 1 pagi lebih kurang la… Time2 biase ni susah sikit nak dapat ade iklan kat blog aku ni… Kalo korang sume perasan la iklan Buffered ni die dok bertengek lame kat blog kite ni… Kalo iklan biase tu kejap2 die tukar…


P/s : snowwhite pun heran napa nuffnang snowwhite 24jam naik, naik tak henti2..iklan yang selalu naik Pizza dan Dutch lady. tolong komen sikit sapa2 yg tahu mengenai nuffnang ni. sorry la susahkan korang snowwhite lambat paham sikit..huhuhu

28 comments:

BudakHitam said...

maintain trafik je..hehe

blur88 said...

pendapatan terumpuk tu same denagan buffered earning... yang mane same macam Jiwa Kacau tulis kat dalam blog...

pendatan meter plak ialah metered earning dimane Metered earning ni merupakan hasil daripada buffered earning. Dimana selepas habis@ tamat tempoh buffered earning, ia akan bertukar menjadi metered earning. Metered earning pula akan terus dicampur dengan campaign(CPC) untuk menghasilkan current earning yang sebenar.

Ery Farieha said...

buff akan menjadi meter bila iklan tu dah xnak tempek kt blog kita
kenapa dan mengapa xtau
hohohoh

Darkbatman said...

wahh... dh ade yg bgtau 2.. so mmg betul jwpn dia..

akuvision said...

betul seratus lima puluh sen eh percent da. Eden ni bilo nak dapek pun tak tahulah

NaNaJoe said...

bila habis buffer, iklan tamat tempoh, akan keluar la metered earning tu..hehehe~`

Yanmie said...

jawapan dh di jwb dgn tepat oleh blurr88


www.yanmieonline.com

TTT said...

xtau!!hehe

Ibu faheem said...

ye betul..dah ada yang jawab tu.. :)

ApekxHensem™ said...

ekkkk???/hehehe

izzahfarhana said...

hai snow white.btul la blur 88 ckp tu.
awk slalu nampak susu dgn pizza sebab tu buffered earning awak(terumpuk),semakin banyak org dtg page awk,makin bagus la (makin banyak dia naik)

padin said...

good for u, snow..ekeke

snow white said...

@BudakHitam :-)

MX said...

bestnye dapat buffered earning...

tak pernah merasa lagi ni...

snow white said...

@blur88 thankas..sekurang2nya terjawap jugak..mula2 snow ingatkan nuff tu dah tak berapa nak betul dah..yalah kat blog snow 24 jam iklan keluar.. hehehehe.. biasa la, susah sikit nak faham..apa pun tq blur88.. :-)

snow white said...

@Ery Farieha heeheheh..kenapa dan mengapa??? snow pun tak tahu gak... :-)

snow white said...

@Darkbatman ek..??? apa pun tq darkbatman... :-)

snow white said...

@akuvision 100 percent kot..hehehehe.. alah ada rezeki dpt la... :-)

snow white said...

@TTT snow white lg la tak tau...hahahaha

snow white said...

@padin tq padin... :-)

snow white said...

@izzahfarhana ooo..mcm tu ek.. ok..tima kasih izzah.. snow white nie kekadang susah sikit nk faham..hehehe malu la pulak.. tq ek. :-)

pn fAzrin in d h0use said...

tak tau le sy..sy pon pelik..trafik ok je tp earning naik 50sen, singgit je..awl2 dl nk gak dia naik 5 6 hinggit..aishhh...xkisah la..jnji naik gak..alhamdullillah :)

ellis suriyani said...

ekeke..iklan yg dok x henti2 tu bufferd la kak oii...ehh..x bace tips nuff kat sidebar ellis tu ke?

zulkbo said...

salam SW
maaf tak leh nak tolong..
tak biasa mende ni dan
tak ambik pot sangat
ada duit berapa nuffnang kasi
say ambik jer..so far dah 2x
dapat cheque..hu hu

snow white said...

@pn fAzrin in d h0use aa..aaa.. kan. jap dpt bnyak..jap dpt sikit..kekadang tu tak dpt langsung selama 2 minggu..tu yg sw tak faham tu.. :-)

snow white said...

@zulkbo wah..bnyak jugak tu.. tahniah!!

Chaon Cornerz said...

kalo dapat bufferd nie selalunya orang rasa gumbira.. lagi banyak visitor lagi cepat buffered naek..

~Blabberina~ said...

buffered mmg slalu muncul.yg liplap tu CPC campaign..but serius aku xtau nuff leh pilih option BM.1st time dgr "pendapatan terumpuk"?!

Post a Comment